over Maarten Visser


zelfportret Maarten

zelfportret Maarten

korte levensloop
Ik ben in Amsterdam geboren, aan de Egelantiersgracht in deJordaan. Het was toen een ruige buurt en toen ik 4 was, verhuisden mijn ouders naar een straatje bij het Vondelpark. De rest van mijnjeugd heb ik in debomen van het Vondelpark geklommen.

Mijn middelbare-schooltijd heb ik doorgebracht bij respectievelijk het Cartesius Lyceum, het Amsterdams Lyceum en het Montessori Lyceum. Dat was in de anti-autoritaire periode, vond ik zelf. De leraren waren nog niet zover en daarom moest ik wel eens naar een andere school. In 1980 deed ik eindexamen met muziek maken, actievoeren, wiet roken, huizen kraken en heel veel praten met vrienden zodat ik weinig tijd had voor school.

Daarna ben ik verhuisd naar Engeland om een opleiding tot instrumentenbouwer te volgen. In Newark-on-Trent (Nottinghamshire) leerde ik een Ambacht. De vakken waren instrumentenbouw, reparatie, muziekkennis, akoestiek, houtbewerken, metaalbewerken en zilversmeden.werkplek op oude zolder J. Catskade

Sinds 1986 heb ik een eigen bedrijf.  Vanaf het begin ben ik aan de slag gegaan met aangepaste blaasinstrumenten. Aanvankelijk in samenwerking met de SWAM (stichting werkgroep  aangepaste muziekinstrumenten). Destijds aan de van der Hoopstraat, later aan de Jacob Catskade. Van 1987 tot 1997 heb ik daar samengewerkt met Lucas Coltof in De Fluitstudio. Na de geboorte van zijn zoon wilde Lucas zich concentreren op fluitlessen en zijn therapiepraktijk, en ik ging mij 100% op fluiten concentreren.

In 2011 ben ik verhuisd naar de NDSM werf. Daar deel ik een groot atelier samen met andere top-ambachtslieden.

 

 

 

Hobbies

fluitspelen
aikido
fotograferen (mijn fotoblog: maartensoog)

favoriete muziek

fluitisten
Kohachiro Miyata op de shakuhachi
Abbie de Quant

Wissam Boustany

componisten
Bach

optreden
Mendelssohn
Dvorak
Bregovic
Piazolla

modern/bands
Stevie Wonder
U2
Manu Chau
Lhasa
the Alan Parsons Project
Taraf de Haïdouks
Leftfield