verzenden instrument


ZO VERZEND JE JE INSTRUMENT VEILIG:

1. Voorbereiden.
Maak een foto van het instrument en noteer het serienummer als je dat kunt vinden. En maak een briefje wat er mis mee is, en je adres, telefoonnummer en email adres. Het briefje stuur je mee met de fluit. Verder nodig:
– brede inpaktape
– kartonnen door die aan alle zijden groter is dan je instrumentkoffer.
– bubbelfolie (of bubbel-enveloppen)
– opvulmateriaal: papierproppen of schuim-chips

2. Goed inpakken
doe bubbelfolie om de fluitkoffer heen, liefst twee lagen. Dan neem je een flinke kartonnen doos, en je doet eerst een stevige laag kranteproppen (of ander inpakmateriaal), dan het instrument, kranteproppen eromheen en er over heen. De fluit mag niet gaan “zwemmen” in de doos.  Je betaalt voor gewicht, niet voor volume. En juist dat volume beschermt je fluit. Vergeet niet het briefje er bij te doen

3. Sluit de doos.
Tape hem  dicht langs alle randen.  plak er een groot etiket op en adresseer:
Fluitstudio
Neveritaweg 15N
atelier N13
1033WB Amsterdam
(t06 50843519)
voeg ook naam en adres afzender toe.

4. verzend aangetekend naar mij op maandag t/m donderdag. vrijdag gaat minder goed.
Email de track and trace code naar info@fluitstudio.nl. Nog veiliger daan aantekenen is met verzekering verzenden. Meer over verzekeren hieronder.

5. wanneer ik je instrument ontvangen heb, controleer ik het. Dan bel of mail ik en besprekene we wat er gedaan moet worden en wat het kost. Als je akkoord gaat, ga ik aan de slag. Als je niet akkoord gaat, stuur ik de fluit weer terug. Daarvoor reken ik €10 verzend-en administratiekosten, de controle is voor mijn rekening.

Is het instrument verzekerd?
Je kunt bij PostNL eenvoudig extra dekking tot €5000 kopen. Als je bij Robert Blom verzekerd bent, dan ben je verder OK, ook bij een kostbaar instrument. Robert Blom is de muziekinstrumenten-verzekeraar bij uitstek.
De veiligste verzending doe je met Mikropakket, dat is duurder dan PostNL, maar zij zijn gespecialiseerd in waardezendingen. Maar ook dan moet je zelf bijverzekering boven de €5000.

Als ik het instrument naar jou terugstuur is er niets aan de hand, het valt dan onder mijn goedertransportverzekering.