Dwarsfluiten voor kinderen


Voor kinderen is een gewone rechte dwarsfluit moeilijk vast te houden, vooral als zij korte armen hebben. Hier laten wij zien welke oplossingen er zijn. Al deze instrumenten worden door De Fluitstudio geleverd.

Als u niet zeker weet of uw kind een rechte fluit of kinderfluit nodig heeft, dan kan de Fluitstudio hierover adviseren. In het algemeen geldt de vuistregel: als de onderarm 25cm of minder is, dan moet er op een kromme kop gespeeld worden.

Voor de duidelijkheid zijn alle fotos op deze pagina met dezelfde camera-opstelling gemaakt. Zo zijn de verschillen goed zichtbaar.

Dit is een gewone rechte dwarsfluit. In dit geval de meest verkochte, de Yamaha YFL 211.

Dit is dezelfde fluit met in plaats van de standaard kop een gebogen kop gemonteerd, de Yamaha FHU-200.

Hier de twee koppen naast elkaar. Ze zijn met de tap (waar hij op de body schuift) naast elkaar gelegd. het verschil in lengte is heel groot, en dit maakt dat kinderen veel minder extreem het instrument hoeven vast te houden.

Dit is de Jupiter JS-313 fluit. Deze dwarsfluit is speciaal voor kinderen gebouwd. deze heeft niet alleen de kromme kop, maar ook liggen de kleppen dichter bij elkaar. Ook zijn voetje en body in een stuk geintegreerd. De trillerkleppen en lage C en #C zijn weggelaten (die gebruik je toch niet in het begin). het gewicht is een stuk lager. Het resultaat is een instrument dat vanaf ca. 5jaar bespeeld kan worden. Ook levert De Fluitstudio de MiniDi, een vergelijkbaar instrument, maar wat steviger van bouw.

Dit is de Yamaha pijperfluit YPF-21. Ook deze wordt op veel muziekscholen gebruikt