de verticale fluitkop


Een verticale fluit. Dat is een gewone fluit met onze verticale fluitkop erop. En een speciale duimsteun. Het ligt zo voor de hand dat je je afvraagt waarom je hem niet meer ziet. Dit is waarom: hij is heel lastig te maken. Wereldwijd zijn er maar twee bedrijven die dit type fluitkop bouwen.Dat is hem: de verticale fluitkop. Handgemaakt in 1e gehalte zilver.Zoals je ziet is de speelhoek niet exact 90 graden maar ietsje minder, dat speelt comfortabeler. Het eerste wat iedereen vraagt: “wat is de invloed op de klank?” Nu gaan geluidsgolven prima door een gebogen buis. De boring wordt gecompenseerd voor de akoestische effecten. Daardoor is de stemming perfect, maar deze koppen hebben in het derde octaaf wat meer weerstand.De verticale koppen worden geleverd met een linkerhandsteun en een duimsteun voor comfortabel spelen en een goede balans.

Dat is hem: de verticale fluitkop. Handgemaakt in 1e gehalte zilver.Zoals je ziet is de speelhoek niet exact 90 graden maar ietsje minder, dat speelt comfortabeler

Het eerste wat iedereen vraagt: “wat is de invloed op de klank?” Nu gaan geluidsgolven prima door een gebogen buis. De boring wordt gecompenseerd voor de akoestische effecten. Daardoor is de stemming perfect, maar deze koppen hebben in het derde octaaf wat meer weerstand.

Het stukje buis met de lipplaat is draaibaar. Daardoor is de speelhoek voor iedereen optimaal in te stellen

De verticale koppen worden geleverd met een linkerhandsteun en een duimsteun voor comfortabel spelen en een goede balans.

Het hanteren van een verticale dwarsfluit werkt heel anders dan een rechte fluit. Over alle mogelijkheden om de verticale dwarsfluit te ondersteunen is hier een youtube filmpje (in het engels).

prijs € 1800 inclusief BTW

Een afspraak om een en ander uit te proberen wordt ten zeerste aanbevolen. U kunt emailen of het formulier gebruiken op de contactpagina.